Всички чайчета HiPP, които притежават знака Щастливо зъбче са научно тествани за щадене на зъбите в контролирано практическо изследване. Само онези продукти, които са доказали, че не предизвикват кариес, които не увреждат и не разрушават повърхностния емайл на зъбите, преминават успешно теста.
Как е проведено изследването? На доброволци се предлага нашият чай. 30 минути след приема е измерена стойността на рН в устата им. Стойността на рН е показател за нивото на киселинност; колкото по-ниска е стойността на рН, толкова по-кисел е продуктът. Киселини, които идват директно от храната или възникват от разграждането на захари от бактериите в устата, могат да увредят зъбния емайл.
Тъй като стойността на рН не е паднала под критичната стойност от 5.7, нашият чай е получил печата Щастливо зъбче като знак за продукт, който щади зъбите.